У Харківській області хлопчик кинув порох у вогонь і дістав сильні опіки, повідомили в ДержНС.

Трагедія сталася 6 липня о 14:30 у селищі Довгеньке Куп'янського району.

Там 15-річний підліток гуляв біля річки з іншими дітьми і знайшов пакет із порохом. Хлопець кинув пакет у багаття, стався спалах. Підліток отримав опіки обличчя, обох рук, грудей та обох ніг (опіки 1-2 ступеня, уражено 45-48%). Хлопчика доправили до Харкова в міську лікарню №4.

У Харківській області в районах, які перебували в окупації і де велися військові дії, залишилася велика кількість вибухонебезпечних предметів - мін, снарядів, що не розірвалися. Мирні жителі неодноразово підривалися на мінах. Небезпечно відвідувати ліси, лісопосадки, місця біля водойм, слід уникати сільських доріг. У деяких районах через мінну небезпеку не стали відкривати пляжі. Для відвідування в області закрито 750 кладовищ. 

Вибухонебезпечні предмети можуть опинитися і в найнесподіваніших місцях. В Ізюмському районі 36-річний житель села Кам'янка у дворі свого будинку знайшов каструлю, яку вирішив викинути. Прогримів вибух. Потерпілий отримав хімічні опіки. Слідчі встановили, що вибухнула міна "Пелюстка".

Рятувальники попереджають: підозрілі предмети чіпати не можна. Необхідно негайно викликати саперів і поліцію за телефонами 101 і 102.