На час Великодніх свят у Харкові та області закрили 750 цвинтарів. Це пов'язано з високою мінною небезпекою, йдеться у рішенні, прийнятому на засіданні Ради оборони Харківської області та регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Заборона на відвідування цвинтарів в поминальні дні стосується в першу чергу населених пунктів, на території яких велися активні бойові дії або які були в окупації.

Зокрема, закриті для відвідування цвинтарі в Богодухівському, Куп'янському, Харківському та Чугуївському районах, а також п'ять кладовищ у місті Харкові.

З повним списком цвинтарів, які заборонено відвідувати, можна ознайомитися тут.

У період Великодніх свят харків'яни і жителі області ходили на цвинтарі, щоб привести в порядок могили рідних. Однак через війну цього року людей просять утриматися від відвідувань цвинтарів. Як повідомив губернатор Олег Синєгубов, ці території можуть бути заміновані, а в траві можуть бути снаряди, що не розірвалися.

Час комендантської години на Великдень у Харкові та області змінювати не будуть: вона триватиме з 23.00 до 5.00. У церквах на Великодні свята пройдуть служби, але під час комендантської години відвідувати їх не можна.