Евакуйовані жителі Харківської області намагаються повернутися додому, тому що розпочинається сезон робіт на городах та полях. З цієї ж причини люди не хочуть й виїзджати з небезпечних зон, які армія РФ обстрілює щодня. Тому людей будуть зупиняти на блокпостах та пояснювати їм, що повертатися додому небезпечно. Про це в ефірі національного телемарафону розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Він наголосив, що РФ продовжує обстрілювати населені пункти Куп'янського напрямку, останнім часом б'ють керованими авіабомбами. Ще 10 місяців тому ворог рідко застосовував керовані авіабомби, наразі це пріоритетна зброя. Росіяни постійно працюють над їх модернізацією. Кілька днів тому армія РФ вдарила по Куп'янську керованою авіаційною бомбою, яка мала касетну бойову частину, що значно підвищує ризик ураження цивільного населення.

Тому з цього напрмяку потрібно вивезти родини із дітьми -  там залишається 161 дитина. Планується оголосити примусову евакуацію, питання на цьому тижні має розглянути Рада оборони Харківщини.

Раніше мер Куп'янська Андрій Беседін заявляв про можливу примусову евакуацію із самого міста Куп'янська.
.