Про можливу примусову евакуацію Куп'янська заявив мер міста Андрій Беседін у етері “Еспресо”.

"Олег Синєгубов говорив про інші громади Куп’янського району – це Вільхуватська та Великобурлуцька територіальні громади, де зараз розглядатиметься питання про обов’язкову евакуацію примусовим способом. Але хочу зазначити, що це питання стоїть і про Куп’янськ – про саме місто Куп’янськ, про правобережжя", - сказав Беседін.

Він повідомив, що ситуація на Купянському напрямку важка і легше не стає; причина - постійні обстріли. Росіяни завдають ударів керованими авіабомбами з літаків. Авіабомби несуть дуже великі руйнування, травмуються та гинуть мирні мешканці, бо удари приходяться по цивільній та критичній інфраструктурі. Беседін наголосив, що поки що росіяни продовжують використовувати КАБи на Куп'янському напрямку. Він сподівається на те, що незабаром на Харківщину передадуть обладнання для протидії літакам.

Начальник Куп’янської МВА розповів, що на лівому березі, у Ківшарівці, Куп’янську-Вузловому та Заоскіллі, дітей уже немає: вони вивезені в безпечніші місця. Восени 2023 року завдяки примусовій евакуації звідти вивезли 296 дітей.

Найближчим часом планують прийняти рішення про евакуацію з 18 селищ Великобурлуцької та Вільхуватської громад. Крім того, оголосити обов'язкову евакуацію планують у 57 населених пунктах

Беседін зазначив, що механізм евакуації на Куп’янському напрямку відпрацьований. Є “гаряча лінія”, на яку люди можуть звернутися, якщо бажають виїхати з небезпечної зони. Їх доставляють до Харкова, де надають тимчасове житло та забезпечують усім необхідним. Також є можливість виїхати з обласного центру й далі – углиб України.

Якщо ви хочете евакуюватися, телефонуйте на безкоштовну цілодобову гарячу лінію: 0-800-33-92-91.