Жителів Харківської області закликають не брати повістки у людей у балаклавах. Як діяти під час отримання повісток на вулицях, розповіли у Валківській міськраді.

Якщо на вулиці вручають повістку чоловік у балаклаві, варто вимагати зняти балаклаву та пред'явити документи. Посадові особи територіального центру комплектування та соціальної підтримки мають відповідні посвідчення та не надягають балаклави при врученні повісток.

Нормативними актами вручення повісток на вулицях не забороняється. Начальник Харківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Володимир Арап повідомляв, що повістки вручають саме на вулицях, оскільки значна частина військовозобов'язаних не проживає за місцем реєстрації.

Вручати повістки можуть всім військовозобов'язаним чоловікам та жінкам віком від 18 до 60 років. Військовозобов'язані мають носити військово-обліковий документ, навіть якщо просто вийшли на вулицю чи супермаркет. Під мобілізацію не підпадають призовники, але вони повинні мати при собі приписне свідчення.