Харківській області надано 300 мільйонів гривень на будівництво оборонних споруд. Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Кошти, виділені із резервного фонду, мають цільове призначення: їх витратить саме на обладнання фортифікаційних споруд. У ході вересневої наступальної операції ЗСУ Харківську область фактично звільнили від російських окупантів: станом на кінець вересня під контролем окупантів залишалося 6% території регіону, проте вже в жовтні ЗСУ звільнили Борову та ще кілька населених пунктів на східному березі Оскола.

Проте загроза повторних спроб вторгнення, особливо у зв'язку з тим, що на території Російської Федерації проводиться масова мобілізація, - зберігається.

Наприкінці лютого – на початку березня армія вторгнення досить швидко просувалася за деякими напрямками в регіоні. Наприклад, Балаклія, розташована значно південніше Харкова, була окупована вже 3 березня.

Тепер із деяких недоліків організації оборони дістаються уроки. Вживаються всіх заходів для того, щоб зробити просування військ противника взагалі неможливим.