В Ізюмі відкрили міст через Сіверський Донець. Про це повідомили у міськраді.

"Цей міст забезпечить ефективне транспортне сполучення між двома частинами міста й прискорить роботи з відновлення нашої громади", - зазначив мер Ізюма Валерій Марченко.

Вантажопідйомність нового мосту - 60 т.

Під час активних бойових дій та окупації міста два мости в Ізюмі були підірвані. Після звільнення там встановили понтонний міст, тепер на зміну йому з'явилася повноцінна споруда.

У Службі автодоріг Харківської області повідомили, що війною в регіоні зруйновано 24 мости, на 17 із них шляховики вже працюють.

Нещодавно відновили міст через Сіверський Донець на трасі Н-26 Чугуїв - Мілове. 2021 року цей міст був капітально відремонтований. З лютого по червень 2022 року росіяни неодноразово завдавали ударів.

Наприкінці жовтня у Балаклії встановили новий міст замість підірваного. Кадри зруйнованого мосту у звільненому місті побачив увесь світ: він розбитий вибухом і розколотий навпіл. На рештках мосту лежала тонка дерев'яна кладка, якою продовжували пересуватися люди. Через руйнування машинам доводилося об'їжджати близько 20 км, щоб потрапити на інший берег. Тепер на цьому місці - новий тимчасовий міст із 36-метрової легкозбірної металевої конструкції, подарований Чехією. Він був змонтований лише за місяць.

Складна ситуація - у Куп'янську. Там напівзруйнований з'єднує промислову частину міста та центр. Зараз перетнути міст можна пішки або на велосипеді. Але доки не закінчиться війна, ремонту тут не буде, адже росіяни можуть знову все зруйнувати - у Куп'янському районі йдуть безперервні бої, саме місто практично щодня - під обстрілами.