У Балаклії Харківської області встановили новий міст замість підірваного. Про це повідомили у місцевій міськраді.

Кадри зруйнованого мосту у звільненому місті побачив увесь світ: він розбитий вибухом і розколотий навпіл. На рештках мосту лежала тонка дерев'яна кладка, якою продовжували пересуватися люди. Через руйнування машинам доводилося об'їжджати близько 20 км, щоб потрапити на інший берег.

Тепер на цьому місці - новий тимчасовий міст із 36-метрової легкозбірної металевої конструкції, подарований Чехією. Він був змонтований лише за місяць. Роботи тут практично завершені: шляховики прокладають під'їзні шляхи до мосту, незабаром буде відкрито реверсний рух для всіх машин. А зруйнований міст демонтують.

"Новий міст на регіональній дорозі Р-78 "Харків - Зміїв - Балаклія - ​​Гороховатка" важливий для нас. Конструкція поєднує житлові масиви міста з інфраструктурою - лікарнями, магазинами, держустановами. Це ще й основний шлях доставки людям продуктів, ліків, товарів першої необхідності" , - розповіли у Балаклійській міськраді.

Чехія активно підтримує Україну. Наприклад, Харків отримав сім чеських автобусів, які передав місто Пльзень. Сьогодні автобуси вже виїхали міськими маршрутами.

Звільнені міста Харківської області поступово повертаються до звичного ритму життя. 8 вересня Балаклію звільнили, а 26-го числа там уже з'явилося світло, якого за окупантів не було. Балаклійський водоканал у тестовому режимі почав подавати воду. У місті запрацювали банки, пошта, аптеки. Побував у Балаклії та "культурний десант", залишивши там патріотичні мурали.