Російські пропагандисти почали розповсюджувати фейкову інформацію про те, що на півночі Харківщини розпочався новий наступ РФ. Про це розповів начальник Харківського гарнізону, бригадний генерал Сергій Мельник.

За його словами, будь-яка інформація, джерелом якої є щось російське – або брехня, або маніпуляція. Дуже часто це публікується виключно для проведення інформаційно-психологічної операції, щоб залякати українців.

Мельник зазначив, що жодного наступу РФ у Харківській області поки не відбувається, у ЗСУ стежать за ситуацією та тримають її під цілодобовим контролем. До того ж наші військові чудово поінформовані про плани та переміщення ворогів на території Росії. За словами начальника гарнізону, якщо росіяни все ж таки зважаться на цей "необдуманий крок, то ми до нього готові і зробимо так, щоб він став останнім у житті наступаючих".

Сергій Мельник закликав харків'ян читати інформацію про обстановку на фронті виключно від компетентних та обізнаних у ситуації джерел.

Що ще говорять про можливий наступ РФ у Харківській області

Голова ХОВА Олег Синєгубов:

"Продовжується робота над посиленням обороноздатності області, тому що ворог все ж таки має на меті Харківську область, місто Харків. Місто і область мають бути готові до будь-якого розвитку подій".

Військовий експерт, полковник запасу Роман Світан:

"У районі російських Валуєк зібрані сили, готові вдарити на Куп'янськ. Росіяни можуть спробувати видавити українські війська зі східного берега річки та Оскольського водосховища, прикриваючись цим водосховищем із заходу. Але на цій ділянці фронту Сили оборони мають достатню кількість людей та техніки для того, щоб утримати фланговий удар з боку Валуєк".

Заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скибіцький:

"Не виключено, що росіяни можуть знову спробувати зайти на територію України через кордон. Мова про Куп'янський напрям: там можливий новий наступ, щоб повернути під свій контроль території Луганської області".