Війська РФ обстріляли Вовчанськ і поранили сімох людей. За даними поліції Харківської області постраждали п'ять жінок та двоє чоловіків. Із травмами різного ступеня тяжкості поранених доправили до лікарні.

Також постраждали будівлі. Пошкоджено чотири житлові будинки місцевих мешканців, дві багатоповерхівки та магазин.

За цим фактом слідчими порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Вовчанськ перебував в окупації з першого дня повномасштабного вторгнення військ РФ на територію України 24 лютого. У ході Харківської наступальної операції місто було звільнено 13 вересня. Після цього Вовчанськ зазнавав обстрілів з боку військ РФ.

photo-2022-11-02-16-49-31-2 photo-2022-11-02-16-49-31-3

Добою раніше від обстрілу військ РФ постраждали мирні жителі в інших населених пунктах Харківської області. У селі Петропавлівка Куп'янського району внаслідок російських обстрілів поранення отримала 25-річна мати та двоє дітей: 4-річний хлопчик та 6-річна дівчинка. У Куп'янському районі також із пораненнями було госпіталізовано чоловіків 76 та 62 років. У Чугуївському районі отримав поранення та був госпіталізований 70-річний чоловік.