На згорілий ринок повертаються продавці та покупці. Ринок у районі станції метро "Героїв праці" сильно постраждав від російських бомбардувань. 16 березня в результаті обстрілу на ринку загинули троє мирних громадян, п'ятеро отримали поранення. Зайнялися павільйони.

21 квітня обстріл призвів до нової пожежі. Майже всі торгові павільйони згоріли.

Але сьогодні на руїни, що обгоріли, повертається малий бізнес, пише "Об'єктив". Все доводиться починати з нуля, але продавці дотримуються принципу "жити якось треба". На ринку розгорнули торгівлю продуктами, одягом, взуттям.

Підприємець Ольга опинилася у глибокій комерційній та сімейній кризі. На початку лютого з Польщі в інвалідному візку привезли її чоловіка, який, працюючи на будівництві, впав із четвертого поверху. Її будинок на Салтівці багато разів били російські війська. Жінка пережила евакуацію у Львові. Поки вона була на заході країни, згорів її кіоск на ринку. Ольга повернулася до Харкова та торгує у свого згорілого павільйону. На ситуацію, що склалася, дивиться зі стриманим оптимізмом: каже, буває і гірше.

Підприємець Вікторія торгує багато років, але стверджує, що важчих часів для малого бізнесу, ніж 2022 року, ще не було. Проблема у розгромі ринку, а й у значному падінні купівельного попиту. У городян поменшало грошей, навіть не кожному по кишені. Частина покупців переключилася на секонд-хенд.

У ході наступальної операції на Харківському напрямку війська РФ були відкинуті від обласного центру за межі державного кордону. Стовбурна артилерія вже не турбує Салтівський житловий масив, де крім ринку було зруйновано сотні житлових будинків. Відновлення ринкової торгівлі одна із ознак те, що мирне життя поступово повертається й у цю частину міста.

На Північній Салтівці відновлюють житловий фонд та готуються до зими.

"Ми закриваємо контури, вставляємо вікна, ремонтуємо розбиті покрівлі та сходові марші. Є будинки, які взагалі не підлягають відновленню, але є з частковими руйнуваннями, які ми беремо в роботу", – заявив Харківський міський голова Ігор Терехов.

За даними мерії, там, де це можливо, будинки на Північній Салтівці подаватимуть тепло. Поки що відомо про 50 будинків у місті, де опалення точно не буде. 25 із них розташовані у Київському районі.