Армія РФ завдала ракетного удару по Куп'янську. Про це повідомили у прокуратурі.

За даними слідства, вранці 24 жовтня армія РФ, вкотре нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, здійснила ракетний обстріл Куп'янська, внаслідок чого частково зруйновано адміністративну будівлю. Попередньо встановлено, що ворог обстріляв місто ракетами С-300. Під час огляду місця події, проведеної прокурорами спільно зі слідчими поліції, вилучено уламки ракет та зібрано інші докази російської агресії. За процесуального керівництва Куп'янської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Куп'янськ був в окупації півроку, а після звільнення війська РФ почали активно обстрілювати місто. Наразі він залишається однією з найгарячіших точок у Харківській області. Там навіть поки що вирішили не відновлювати зруйнований міст через Оскіл, який об'єднує промислову частину міста та центр. Зараз перетнути міст можна пішки або на велосипеді. Але доки не закінчиться війна, ремонту тут не буде, адже росіяни можуть знову все зруйнувати.

photo-2022-10-24-17-00-55 photo-2022-10-24-17-00-56

Тим не менш, у деокупованому Куп'янському районі поступово відновлюють інфраструктуру, як і в інших звільнених районах Харківщини. За даними голови ХОВА Олега Синєгубова, наразі вже відновлено електропостачання майже 75% та газопостачання 25% населення звільнених територій Харківського, Чугуївського, Куп'янського та Ізюмського районів.