Житель Богодухівського району допомагав російським військам під час окупації встановлювати мінні поля, повідомив речник обласного управління СБУ Владислав Абдула.

29-річний житель одного з селищ району, раніше засуджений за тяжкі злочини, добровільно погодився співпрацювати з російськими військами під час окупації частини району. 

Він допомагав російським військовим орієнтуватися на місцевості та обирати території для облаштування мінних полів. Серед замінованих ділянок були місцеві дороги, якими користувалися мирні жителі району.

Також чоловік передавав російським військовим адреси учасників опору. Після цього солдати РФ викрадали людей і відвозили їх до катівень.

Разом із російськими солдатами зловмисник грабував оселі односельців, які на той час виїхали на підконтрольну Україні територію. Мародери викрадали авто, виносили побутову техніку, меблі та інше майно.

Після звільнення району колаборант намагався втекти, але співробітники СБУ встановили його місцезнаходження та затримали.

Чоловікові повідомили про підозру за ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років в'язниці.