На 13 років сяде до в'язниці житель Куп'янського району, який під час окупації грабував місцевих жителів під виглядом обшуків. Про це повідомив речник облуправління СБУ Владислав Абдула.

Встановлено, що в серпні 2022 року місцевий мешканець - колишній співробітник органів внутрішніх справ, який у 2017 році звільнився зі служби за станом здоров'я, почав співпрацювати з росіянами та пішов служити в "пункт поліції № 2".

Будучи на посаді "слідчого", він фабрикував кримінальні справи проти місцевих мешканців, а також разом із російськими військовими грабував будинки під виглядом "обшуків", виносячи гроші, побутову техніку та інше майно.

У разі чинення опору росіяни застосовували зброю або викрадали господарів будинків разом із сім'ями, щоб намагалися залякати жителів регіону.

Під час звільнення Куп'янська колаборант намагався "залягти на дно". Однак через день після деокупації громади його знайшли та затримали співробітники СБУ.

Суд визнав 40-річного фігуранта винним за ч. 7 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність). В обласній прокуратурі розповіли, що свою провину в суді чоловік не визнав.

Йому призначили покарання у вигляді 13 років в'язниці з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 10 років. Зараз триває термін на апеляційне оскарження вироку.