Силовики викрили титуловану спортсменку з Харківської області, яка виявилася прихильницею Кремля. Про це повідомив речник облуправління СБУ Владислав Абдула.

Встановлено, що 20-річна мешканка Ізюмського району, вихованка Балаклійської ДЮСШ і призерка чемпіонату світу з пауерліфтингу після визволення частини Харківської області разом із російськими військами виїхала до РФ.

У березні 2023 року, перебуваючи в РФ, дівчина дала інтерв'ю російському пропагандистському ЗМІ "RT", у якому вихваляла так звану "турботу" російської влади про українських спортсменів, які переїхали до Росії, і висловлювала жаль, що їй довелося виступати на міжнародних змаганнях під українським прапором. Також дівчина висловила надію на захоплення Харківської області росіянами.

Крім того, в інтерв'ю спортсменка розповіла, що під час окупації Ізюмського району отримала посаду "головного спеціаліста Савинського ТО ВЦА Ізюмського району Харківської області".

Інтерв'ю було оприлюднено у ЗМІ, на російських інтернет-платформах відеохостингу та в соцмережах.

Співробітники СБУ заочно повідомили спортсменці про підозру за ч.3 ст.436-2 Кримінального кодексу України (виправдання збройної агресії РФ проти України з використанням ЗМІ). Дівчині загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі спортсменка залишається в РФ і переховується від правосуддя.