Лиман, місто в Краматорському районі Донецької області, повністю зачищений від окупантів. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

У суботу українські військові встановили український прапор на в'їзді в місто, ввечері, з'явилося відео, на якому бійці ЗСУ встановлюють український прапор в центрі міста. Незважаючи на те, що відео було знято вдень, у своєму вчорашньому вечірньому зверненні Зеленський зазначив, що в Лимані ще тривають бойові дії.

Звільнення Лиману стало черговим етапом контрнаступу ЗСУ, в ході якого були звільнені Балаклія, Ізюм і кілька сотень населених пунктів. Цей наступ став найбільшою та найуспішнішою військовою операцією ЗСУ з початку війни.

На думку аналітиків, взяття Лиману українськими військами відкриває можливість нанесення ударів на Сватове і на Кремінну, що в свою чергу робить можливим оточення Сєвєродонецька і Лисичанська. Таким чином, Лиман є ключовим пунктом для подальшого звільнення окупованих територій на сході України.