Міський голова Ігор Терехов закликав "Харківобленерго" дати харків'янам чіткі графіки відключення світла. З відповідним зверненням він також виступив до глави ХОВА Олега Синєгубова.

"Зараз російські пропагандисти всіма способами починають нагнітати тему дефіциту електроенергії в Україні, намагаючись викликати в українців невдоволення віяловими відключеннями. Роблять вони це після підлих ударів по критичній інфраструктурі", - зазначив Терехов.

Мер сказав, що Харків, як і вся Україна, перебуває в умовах найскладнішої енергетичної ситуації. Місто економить електрику на всьому, що тільки можливо. Не працює вуличне освітлення, скорочено споживання електрики на всіх комунальних підприємствах, ринках, магазинах, заправках; збільшено інтервали руху електротранспорту тощо, тобто споживання електроенергії у Харкові зведено до мінімуму. На додаток до цього в місті запроваджено віялові відключення, необхідність яких абсолютно зрозуміла всім харків'янам.

"Але досі немає чіткого графіка, за яким у будинках харків'ян відключають світло, при цьому самі відключення можуть тривати по 12 годин. Я звертаюся до керівництва «Харківобленерго». Вважаю за необхідне скласти чіткі графіки відключень по кожному району, по кожному будинку, опублікувати їх на сайті та в засобах масової інформації та намагатися жорстко дотримуватись їх. При цьому слід знайти можливість значно скоротити час відключень електрики. Зі свого боку ми, як орган місцевого самоврядування, готові надавати всіляку підтримку та необхідну допомогу у нормалізації електропостачання харків'ян. Разом ми точно впораємося з цією проблемою і не дамо можливості агресору розгойдати ситуацію", - наголосив міський голова.

За словами Ігоря Терехова, "Харківобленерго" та обласна влада мають домогтися інших лімітів на електроенергію для Харкова, тому що місто дуже ущемлене в лімітах, які дає "Укренерго".

Багато харків'ян скаржаться на те, що у них відключають електроенергію на 6-8 годин на день, а в сусідніх будинках світло – постійно. В обленерго вже пояснили, що досягти максимально рівномірного розподілу подачі світла неможливо через складність енергетичної системи та додали, що не можуть вказати конкретний час відключень. Рішення про обмеження приймаються диспетчерами "Укренерго", виходячи із поточної ситуації у мережі.