Сесію Харківської обласної ради, яка мала пройти сьогодні, 1 грудня, онлайн, скасовано. Як повідомив представник облради Павло Пєшков, пленарне засідання сесії не розпочалося з технічних причин.

До відеоконференції підключилося менше 50 депутатів, за словами Пєшкова - через відсутність електроенергії та стабільного інтернету. Нова дата поки що не призначена. Деякі депутати зазначили, що здебільшого не підключилися до конференції представники "Блоку Кернеса", тому кворум не зібрався.

На сесії депутати мали розглянути низку питань, у тому числі - про перейменування театру імені Пушкіна. Спочатку з'явилася інформація про те, що на порядку денному цього питання немає. Але пізніше стало відомо, що комісія з молодіжної політики, культури, спорту та туризму Харківської обласної ради все ж таки провела засідання вранці 1 грудня і підтримала рішення про перейменування театру. Як розповіла "Суспільному" депутат від Блоку Світличної "Разом", член комісії Наталія Плотник, учора надійшов лист від колективу театру, де вони знову просили виключити з назви слова "російський" та "ім'я Пушкіна". Комісія погодилася та винесла на сесію проект-рішення, але сесія не відбулася.

Представники театру вже зверталися до обласної ради з пропозицією вилучити з назви слова “російський” та “імені А.С. Пушкіна”. Також пропонувалося присвоїти театру ім'я українського письменника Григорія Квітки-Основ'яненка. На сесії облради 20 вересня пропозиція про перейменування не набрала більшості депутатських голосів.