Поліція встановлює обставини загибелі чоловіка в Індустріальному районі Харкова. Про це повідомили у поліції.

30 листопада близько 16:35 в районі перехрестя вулиці Роганської з бульваром Івана Каркача 57-річний водій автомобіля Volkswagen Transporter збив чоловіка - на вигляд 55-60 років. Від одержаних травм постраждалий помер на місці. Його особистість встановлюється. За словами очевидців, пішохід перебігав проїжджу частину в невстановленому для цього місці на забороняючий сигнал світлофора. На момент дорожньо-транспортної пригоди водій рухався на зелений. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху чи експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

За даними поліції, у Харківській області половина смертельних ДТП із пішоходами відбувається у темний час доби. З початку року в Харківській області сталося 152 ДТП, у яких загинуло 18 пішоходів та отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості 29 осіб. Понад 50% усіх ДТП із пішоходами відбувалися в період з 17 до 22 години – це 77 ДТП.

Враховуючи неосвітленість міста і те, що темніє зараз дуже рано – вже о 16 годині дня – поліція наполегливо закликає харків'ян обзавестися світловідбиваючими елементами на одяг. Якщо таких у вас немає або ви забули їх вдома – просто користуйтеся ліхтариком, переходячи дорогу – вас буде краще видно. Водіїв просять увечері зменшувати швидкість на ділянках доріг, де встановлені пішохідні переходи. Про те, що пішоходам у будь-який час доби варто переходити дорогу лише "по зебрі", навіть згадувати не доводиться. У місті, за даними мерії, зараз живе 1,1 млн осіб, а отже рух дуже жвавий, ДТП у Харкові нині стають чи не щодня.