Основна версія слідства у справі про зникнення головного редактора газети "Новий стиль" Василя Климентьєва - вбивство через професійну діяльність. Про це 26 серпня заявив журналістам начальник Харківського міського управління Головного управління МВС України в Харківській області Олександр Баранник.

За його словами, журналіста швидше за все вбили не з помсти, а для того, щоб запобігти публікації компрометуючого матеріалу в газеті "Новий стиль". Правоохоронці вже виключили кілька версій, серед яких - нещасний випадок і виїзд В.Климентьєва за кордон. Також не встановлено факт, що В.Климентьєв, йдучи з дому, сідав до когось в автомобіль. "Ми перевірили відео зі всіх відеокамер в районі місця проживання В.Климентьєва, і нами не встановлено факт, щоб він сідав у якусь машину", - зазначив О.Баранник.

За такої інтенсивності, з якою ми займаємося цією справою, я впевнений, ми її розкриємо", - заявив О.Баранник.

Довідка "SQ". Близькі родичі В.Климентьєва (1943 р.н.) 12 серпня, о 22.30, звернулися до Дзержинського райвідділу міліції Харкова із заявою про те, що він пішов з дому і не повернувся. Міліція 15 серпня порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.115 Кримінального кодексу (умисне вбивство). Мобільний телефон і ключі В.Климентьєва були знайдені 17 серпня в гумовому човні на Печенізькому водосховищі (сел.Старий Салтів, Вовчанський р-н). В.Климентьєв займався журналістськими розслідуваннями, пов'язаними з розкриттям фактів корупції в силових органах.

За словами співробітника газети "Новий стиль" Юрія Хомайка, в останні три роки основними фігурантами розслідувань газети були голова Державної податкової адміністрації в Харківській обл. Станіслав Денисюк, суддя Київського районного суду Володимир Плетньов і помічник прокурора Харківської обл. Сергій Хачатрян.