Тимчасова слідча комісія Верховної Ради (ВР) з питань розслідування випадків цензури в засобах масової інформації, тиску на свободу слова в Україні та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів 7 вересня розгляне питання про зникнення головного редактора харківської газети "Новий стиль" Василя Климентьєва. Про це повідомив сайт ВР.

Також на засіданні комісії будуть заслухані представники регіональних ЗМІ про факти перешкоджання журналістській діяльності і тиску на свободу слова з боку правоохоронних органів та місцевої влади, розглянута ситуація навколо ТРК "Чорноморська", а також питання майбутнього розвитку телерадіопростору.

Довідка "SQ". Близькі родичі В.Климентьєва (1943 р.н.) 12 серпня звернулися до Дзержинського райвідділу міліції Харкова із заявою про те, що він пішов з дому і не повернувся. Міліція 15 серпня порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.115 Кримінального кодексу (умисне вбивство). Мобільний телефон і ключі В.Климентьєва були знайдені 17 серпня в гумовому човні на Печенізькому водосховищі (сел. Старий Салтів, Вовчанський р-н). В.Климентьєв займався журналістськими розслідуваннями, пов'язаними з розкриттям фактів корупції в силових органах. За словами співробітника газети "Новий стиль" Юрія Хомайка, в останні три роки основними фігурантами розслідувань газети були голова Державної податкової адміністрації в Харківській обл. Станіслав Денисюк, суддя Київського районного суду Володимир Плетньов і помічник прокурора Харківської обл. Сергій Хачатрян.