Полтавські міліціонери та спецпідрозділ "Беркут" проводять обшук у квартирі В'ячеслава Ізмайлова, адвоката зниклого редактора харківської газети "Новий стиль" Василя Климентьєва. Про це 2 вересня повідомив "SQ" сам В.Ізмайлов.

За його словами, міліціонери підкинули йому наркотики, які нібито "знайшли" у нього в квартирі. Це 5-10 г певної речовини в целофановому пакеті. "Міліціонери зламали двері й увірвалися до квартири. Вони заявили, що проводять слідство у кримінальній справі (В.Ізмайлов відмовився уточнити, про яку кримінальну справу йдеться - "SQ"). У мене є постанова суду про заборону проводити слідчі дії у цій кримінальній справі. Правоохоронці не показують жодних документів. Слідчий вкусила за плече мого сина, нам завдали тілесні ушкодження. У мене вилучили ноутбук і системний блок комп'ютера ", - повідомив В.Ізмайлов.

Він заявив, що має намір подати судовий позов відносно правоохоронців, які проводять обшук, і зажадати від них 2 млн. грн. як відшкодування збитку.

Як повідомили "SQ" у Центрі громадських зв'язків ГУ МВС України в Харківській обл., харківські міліціонери не мають відношення до цієї справи, а обшук не має відношення до справи про зникнення В.Климентьєва. Як стало відомо "SQ", кримінальну справу, за якою проводиться обшук, порушено в Полтаві стосовно сина В.Ізмайлова.

Довідка "SQ". Близькі родичі В.Климентьєва (1943 р.н.) 12 серпня звернулися до Дзержинського райвідділу міліції Харкова із заявою про те, що він пішов з дому і не повернувся. Міліція 15 серпня порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.115 Кримінального кодексу (умисне вбивство). Мобільний телефон і ключі В.Климентьєва були знайдені 17 серпня в гумовому човні на Печенізькому водосховищі (сел. Старий Салтів, Вовчанський р-н). В.Климентьєв займався журналістськими розслідуваннями, пов'язаними з розкриттям фактів корупції в силових органах.

За словами співробітника газети "Новий стиль" Юрія Хомайка, в останні три роки основними фігурантами розслідувань газети були голова Державної податкової адміністрації в Харківській обл. Станіслав Денисюк, суддя Київського районного суду Володимир Плетньов і помічник прокурора Харківської обл. Сергій Хачатрян.