Правоохоронці з'ясували, хто згвалтував колишню вихованку харківського дитбудинку "Сім'я". Про це, відповідаючи на питання "SQ", заявив 21 січня журналістам начальник Харківського міського управління Головного управління МВС України в Харківській області Микола Фоменко.

За його словами, отримані нові дані, які вказують, коли і ким було скоєно злочин. М.Фоменко підкреслив, що однозначно можна говорити, що згвалтування сталося не в дитбудинку. За його словами, залишилися експертизи будуть проведені в найближчі 2-3 місяці, після чого результати розслідування будуть оприлюднені.

Як заявив "SQ", прийомний батько дівчинки Денис Котенко, згвалтування сталося однозначно в дитбудинку. "А де воно ще могло статися, якщо на момент злочину дівчинка перебувала саме в дитбудинку? Про це свідчать результати медичного огляду, згідно якого згвалтування сталося за пару місяців до того, як я удочерив Валю (Д.Котенко удочерив дівчинку 9 грудня 2009 р. - "SQ"). А восени дівчинка перебувала в дитбудинку "Сім'я", - зазначив Д.Котенко.

Він також повідомив, що його сім'ї не повідомляють про перебіг слідства у цій справі. "Результати судмедекспертизи я переглянути не можу, слідчий часто не виходить на зв'язок і нічого не повідомляє. Я впевнений, що слідство затягують спеціально. А правоохоронцям давно відоме ім'я людини, яка насправді згвалтувала мою дочку. Але думаю, що в кінцевому підсумку просто знайдуть крайнього, на якого все "повісять", - підкреслив батько дівчинки.

Довідка "SQ". Заяву про згвалтування колишньої вихованки харківського дитбудинку "Сім'я" подав прийомний батько дівчинки Денис Котенко. 13 січня 2010 р. за фактом згвалтування порушено кримінальну справу за ч.4 ст.152 Кримінального кодексу (згвалтування малолітньої, карається позбавленням волі терміном до 15 років). Як повідомив на той момент начальник Головного управління МВС України в Харківській обл. Анатолій Сліпченко, факт згвалтування 5-річної вихованки дитячого будинку "Сім'я" дійсно мав місце, що підтвердив первинний медичний огляд дівчинки.

У дитячому будинку можливість сексуального насильства над дівчинкою виключили. 14 січня бригада лікарів-гінекологів для дитячого і підліткового віку у присутності співробітників прокуратури провела медичний огляд 47 дівчаток - вихованок комунальної установи харківського дитячого будинку "Сім'я". "Медичне обстеження не виявило ніяких насильницьких дій стосовно вихованців дитячого будинку "Сім'я", - заявив начальник міськуправління охорони здоров'я Юрій Сороколат.

2 лютого 2010 р. колишній прокурор Харківської області Василь Синчук заявив, що перевірка факту сексуального насильства над 5-річною дівчинкою триває. "Ми продовжуємо перевіряти, і для певних посадових осіб це не дуже прийнятно, адже справа має великий суспільний резонанс", - підкреслив В.Синчук.

14 січня 2011 р. прокурор Харківської області Геннадій Тюрін повідомив, що у цій справі три тижні тому було призначено нову судово-медичну експертизу, яка повинна показати, коли саме дівчинка була згвалтована.