Кабінет міністрів України 2 березня прийняв рішення про відстрочення обмеження на використання кетаміну для ветеринарної медицини. Про це повідомив "ForUm" з посиланням на прес-службу Міністерства охорони здоров'я.

Зокрема, як зазначив під час засідання уряду прем'єр-міністр Микола Азаров, для фізичних осіб - підприємців, які займаються ветеринарною медициною, обмеження на використання кетаміну відстрочено на шість місяців, а для юридичних осіб - на три місяці. М.Азаров повідомив, що уряд розглянув це питання, реагуючи "на численні звернення представників ветеринарної медицини". За його словами, цього часу достатньо, щоб ветлікарі отримали спеціальний дозвіл на використання у своїй роботі кетаміну.

Довідка "SQ". Постановою Кабінету міністрів від 5 січня 2011 р. кетамін визнаний психотропним препаратом, для його збереження і використання тепер потрібна спеціальна ліцензія Державного комітету з контролю за наркотиками. Раніше кетамін вважався отруйною речовиною і відпускався за рецептом.

24 січня Асоціація спеціалістів ветеринарної медицини України звернулася з листом до президента України Віктора Януковича з проханням дозволити застосування кетаміну у ветеринарній практиці.

17 лютого перший заступник голови Держветслужба Володимир Горжеєв заявив, що Державна ветеринарна і фітосанітарна служба України також пропонує уряду відстрочити норму про обмеження застосування кетаміну.

Харківські ветеринари в рамках всеукраїнського страйку протягом двох днів, 22 і 23 лютого, не приймали тварин і не проводили операцій. Як заявила ветеринар Наталія Камаєва, до страйку приєдналися близько 25 з 35 приватних ветклінік Харкова.