Кабмин снова разрешил использовать кетамин без лицензииПрепарат кетамін, який застосовується для анестезії у ветеринарній медицині, до 1 березня 2012 р. можна використовувати без ліцензії. Як повідомив сайт Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, відповідне розпорядженні 14 жовтня підписав прем'єр-міністр Микола Азаров. Розпорядження призупиняє внесення змін до переліку наркотичних і психотропних речовин, які підлягають обмеженню.

Довідка "SQ". Постановою Кабінету міністрів від 5 січня 2011 р. кетамін був визнаний психотропним препаратом, для зберігання і використання якого потрібна спеціальна ліцензія Державного комітету з контролю за наркотиками. Раніше кетамін вважався отруйною речовиною і відпускався за рецептом.

24 січня Асоціація спеціалістів ветеринарної медицини України звернулася з листом до президента України Віктора Януковича з проханням дозволити застосування кетаміну у ветеринарній практиці.

17 лютого перший заступник голови Держветслужби Володимир Горжеєв заявив, що Державна ветеринарна і фітосанітарна служба України теж пропонує уряду відстрочити норму про обмеження застосування кетаміну.

Харківські ветеринари в рамках всеукраїнського страйку протягом двох днів, 22 і 23 лютого, не брали тварин і не проводили операцій.

У березні Кабмін відстрочив на півроку обмеження на використання кетаміну для ветеринарної медицини.