"Посилені перевірки проводяться на ТЦ "Барабашово" (Харків)", - заявив 25 лютого в ефірі радіо "Ера" у Харкові віце-президент Харківського клубу підприємців Олександр Чумак. За його словами, під виглядом планових перевірок проводяться позапланові огляди. "Дії правоохоронців призводять до того, що цілі торговельні майданчики закриваються. Адже на ринку працюють люди, і вони втрачають свій дохід", - зазначив А. Чумак.

Як зазначив депутат Харківської облради (фракція "Сильна Україна") Андрій Моченков, в ситуації з цим ринком іноді трохи лукавлять. "Бізнес на ринку "Барабашово" - це великий бізнес. І є малі підприємства, які працюють у сфері цього бізнесу. Держава у випадку з перевірками на "Барабашово" прагне навести порядок з тими бізнесменами, які отримують надприбутки, але при цьому ухиляються від сплати податків і зборів, наприклад, до Пенсійного фонду ", - зазначив А. Моченков.

Довідка "SQ". Харківська прокуратура та Управління з боротьбі з організованою злочинністю Головного управління МВС України в Харківській області в лютому 2011 р. провели спільну санкціоновану перевірку господарської діяльності АТ "Концерн "АВЕК і Ко" (Харків). Правоохоронці також проводять перевірку на території ТЦ "Барабашово". Керівник прес-служби ТЦ "Барабашово" Євген Романов повідомив, що перевіряється одне з підприємств, яке співпрацює з концерном "АВЕК".

За словами генерального директора ТОВ "ХарОптТорг" (керуюча компанія харківського ТЦ "Барабашово" - "SQ") Андрія Шестакова, ТЦ "Барабашово" працює в звичайному режимі.

АТ "Концерн АВЕК і Ко" працює на українському ринку з 1987 р. Основні напрями діяльності: інвестиції в будівництво об'єктів комерційної нерухомості, девелопмент, управління нерухомістю. Також до концерну входить ТЦ "Барабашово" і ЗАТ "Время".

ТЦ "Барабашово" заснований в 1996 р., розташований біля виходів ст.м. "Ім. Академіка Барабашова". Площа ринку - 60 га. На території ТЦ розташовано 14 тис. торгових місць, на них працюють близько 40 тис. підприємців. Товарообіг на місяць становить близько 200 - 300 млн. дол.