Інтересам народного депутата України (позафракційний), харків'янина Олександра Фельдмана як власнику ТЦ "Барабашово" нічого не загрожує. Про це 15 березня заявив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, коментуючи інформацію в ЗМІ про те, що у ТЦ "Барабашово" може змінитися господар.

Губернатор зазначив, що це не перша спроба поширення чуток про зміну власника ринку: наприклад, раніше були чутки, що можливим потенційним власником ринку стане сам М.Добкін або ж нинішній мер Харкова Геннадій Кернес. М.Добкін відзначив, що днями розмовляв з О.Фельдманом, і впевнений, що якби йшлося про спроби зміни власника "Барабашово" силовим шляхом, то про реакцію О.Фельдмана йому було б відомо.

За даними губернатора, інформація про те, що нардеп має намір звертатися за допомогою до прем'єр-міністра Миколи Азарова - також чутки, оскільки така допомога йому просто не потрібна. "Це чиясь спроба внести якусь інтригу, суть якої мені незрозуміла. О.Фельдман - один з потенційних кандидатів у народні депутати за одним з мажоритарних округів, може, таким чином якось намагаються з ним боротися. Але це просто моє припущення", - зазначив М.Добкін.

Довідка "SQ". Харківська прокуратура та Управління з боротьби з організованою злочинністю Головного управління МВС України в Харківській області в лютому 2011 р. провели спільну санкціоновану перевірку господарської діяльності АТ "Концерн "АВЕК і Ко" (Харків). Правоохоронці також проводили перевірку на території ТЦ "Барабашово", входить до концерну "АВЕК". Керівник прес-служби ТЦ "Барабашово" Євген Романов повідомив, що перевіряється одне з підприємств, яке співпрацює з концерном "АВЕК".

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що у ТЦ "Барабашово" може змінитися господар, при цьому як покупець називався народний депутат від Партії регіонів Юрій Іванющенко (згадується в ЗМІ як Юра Єнакієвський).

15 березня О.Фельдман, коментуючи інформацію, що з'явилася, виключив можливість зміни власника ТЦ "Барабашово".

ТЦ "Барабашово" заснований 1996 р., розташований біля виходів ст.м. "Ім. Академіка Барабашова". Площа ринку - 60 га. На території ТЦ розташовано 14 тис. торгових місць, на них працюють близько 40 тис. підприємців. Товарообіг на місяць становить близько 200 - 300 млн. дол.