Ігор Дериглазов, батько чоловіка, підозрюваного у вбивстві харківського міліціонера, 15 липня подав скаргу до прокуратури Харківської області, в якій заявив, що міліціонери катували його, поки він перебував у Дзержинському райвідділі. Про це 15 липня повідомив SQ адвокат І. Дериглазова.

У заяві на ім'я прокурора Харківської області І. Дериглазов просить направити його на медичне обстеження, щоб зафіксувати факт нанесення тілесних ушкоджень. Заява була передана 15 липня помічнику прокурора.

За словами адвоката, заяву на ім'я прокурора Харківської обл. написала також дружина І. Дериглазова Людмила. Вона скаржиться на те, що її син, підозрюваний у вбивстві міліціонера, міститься на лікуванні в не придатних для цього умовах і прикутий пораненою рукою наручниками до ліжка.

Довідка "SQ". Увечері 7 липня інспектори патрульної служби на пр. Людвіга Свободи в Харкові спробували перевірити документи у чоловіка. Він почав тікати у бік вул.Ахсарова і зробив кілька пострілів в інспектора міліції 1977 р.н. Співробітник міліції С. Євлахов помер на місці події, другий міліціонер був поранений. Підозрюваного у вбивстві міліціонера було затримано вранці 8 липня. За інформацією правоохоронців, під час затримання зловмисник (21-річний чоловік) чинив опір: він разом зі своїм батьком забарикадувався на даху свого приватного будинку і відстрілювався. Два працівники міліції поранені. Поранення отримав і сам затриманий.

9 липня міністр МВС Анатолій Могильов вручив почесні відзнаки МВС "Хрест Слави" оперуповноваженим відділення УГРО ХДУ Головного управління МВС України в Харківській області А. Жданову і В. Гвоздику. Старший сержант міліції С. Євлахов був нагороджений посмертно. С. Євлахов працював у міліції 7 років. У загиблого залишилися мати і старший брат Олександр.