Підприємці з Харківської області 4 листопада прибули до Києва для участі у мітингу біля будівлі Верховної Ради (ВР) разом з представниками всіх інших регіонів країни. Про це повідомив "SQ" голова Харківської обласної організації профспілки підприємців Валерій Рєпін. За його словами, частина людей прибула до Києва в автобусі, частина їде своїм автотранспортом і залізничним транспортом. Мітинг проти прийняття Податкового кодексу (ПК), що обмежує права підприємців, розпочався о 10.00. "Коли харків'яни, які прибули до Києва, зберуться під нашими плакатами, тоді можна буде уточнити кількість учасників", - зазначив В.Рєпін.

За його словами, сьогоднішній мітинг - попереджувальний. На сьогодні було призначено друге слухання проекту ПК, але його перенесли на 16 листопада. "16 листопада пройде всеукраїнська акція протесту, одночасно в Києві та у всіх регіонах країни", - зазначив В.Рєпін.

Як повідомило інформагентство "РБК", під стінами ВР зібрався багатотисячний мітинг підприємців, люди продовжують прибувати. Вони вимагають "прийняти справедливий ПК", а також провести "чесну пенсійну реформу". Учасники акції стоять з такими гаслами: "Пенсійна реформа - крах підприємництву", "Азаров - руки геть від базару", "Немає гірше свавілля, ніж Азарова прем'єра". У мітингуючих немає прапорів з політичною символікою, деякі з них тримають українські прапори.

Довідка "SQ". 7 жовтня ВР прийняла в першому читанні проект ПК, внесений Кабінетом міністрів України. Також парламентарії ухвалили рішення відправити проект кодексу до профільного комітету для підготовки до другого читання. 17 червня ВР прийняла в першому читанні внесений Кабміном проект ПК, проте 7 вересня зняла його з розгляду.

14 жовтня харківські підприємці провели мітинг на пл.Свободи, виступивши проти прийнятого в першому читанні проекту ПК. "Редакція нового ПК дозволяє підприємцю-"єдиноподатнику" мати річний прибуток 300 тис. грн. Замість 500 тис.грн., як зараз. Але це не найстрашніше. Замість десяти осіб найманих робітників підприємцю буде дозволено мати двох. Якщо джерел прибутків у підприємця два і більше, сума в 300 тис.грн. ділиться пропорційно, що, природно, скорочує права підприємця розвивати свій бізнес, давати роботу іншим громадянам України. Це пряме порушення ст.22 Конституції України", - зазначив виконавчий секретар Харківської міської організації профспілки підприємців Сергій Фатєєв.