Имущество Ю. Тимошенко и Ю. Луценко арестовалиНа частину майна екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в ході досудового слідства накладено арешт. Як передало 30 червня інформагентство "УНІАН", про це повідомив заступник генерального прокурора Михайло Гаврилюк. "По всіх кримінальних справах, які сьогодні спрямовані в суд, на майно обвинувачених накладений арешт", - повідомив він.

М.Гаврилюк зазначив, що згідно з позовом, який Міністерство внутрішніх справ висунуло Ю.Луценку, збитки, завдані ним державі, оцінюються в 978 тис.грн. Для забезпечення позову на частину майна та рахунки екс-міністра накладено арешт на суму понад 1,7 млн. грн. При цьому М.Гаврилюк не повідомив, у яку суму оцінюється арештоване майно Ю.Тимошенко.

Він зазначив, що процес виявлення майна, що належить обвинуваченим, триває. Виявляється також майно, оформлене на родичів.

Довідка "SQ". Кримінальну справу стосовно Ю.Тимошенко було порушено за фактом перевищення службових повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 р. Генпрокуратура також висунула Ю.Тимошенко звинувачення у зловживанні коштами від продажу квот за Кіотським протоколом.

Кримінальну справу проти Ю.Луценка було порушено Генпрокуратурою в листопаді 2010 р. Ю.Луценку пред'явлені обвинувачення, зокрема, в незаконному нарахуванні пенсії його водієві, в незаконній організації стеження в рамках розслідування кримінальної справи про отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка в 2004 р., а також у порушенні положень постанови Кабінету міністрів про обмеження витрат у держструктурах у зв'язку з фінансовою кризою, коли МВС організовувало в 2008 і 2009 рр. святкування Дня міліції в палаці "Україна" в Києві.