Кримінальну справу стосовно колишнього прем'єр-міністра України, лідера ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко, що стосується газових домовленостей, передано до Печерського райсуду Києва. Про це слідчий Олександр Нечвоглод повідомив захиснику Ю. Тимошенко Сергію Власенку, повідомив сайт Ю. Тимошенко.

"Передача справи до суду выдбулася з черговим грубим порушенням Кримінально-процесуального кодексу... Відповідно до закону, перед складанням обвинувального висновку слідчий зобов'язаний розглянути всі клопотання, і тільки після цього приймати рішення - повернутися до стадії досудового слідства або складати висновок", - заявив С . Власенко.

"Крім того, в будь-якому випадку починати писати висновок слідчий має право лише після того, як закінчився термін на ознайомлення зі справою, в даному випадку - з 17 червня. Це означає - щоб встигнути на 9 ранку до суду, пан Нечвоглод висновок писав вночі, що також є незаконним ", - підкреслив С. Власенко.
 

Довідка "SQ". Кримінальну справу стосовно Ю. Тимошенко було порушено за фактом перевищення службових повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 р. Генпрокуратура також висунула Ю. Тимошенко звинувачення у нецільовому використанні коштів від продажу квот в рамках Кіотського протоколу.