Проти лідера ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко порушено ще одну кримінальну справу - за фактом перевищення службових повноважень під час підписання газових контрактів у 2009 р. Про це 11 квітня заявив заступник генерального прокурора України Ринат Кузьмін, передало інформагентство "РБК-Україна".

За словами заступника генпрокурора, збиток, заподіяний діями екс-прем'єр-міністра, оцінений експертною групою в суму, що перевищує 1,5 млрд грн. "Справа прийнята у провадження слідчим підрозділом центрального апарату Генпрокуратури, створена слідча група, до складу якої увійшли працівники МВС і СБУ, керівництво слідчої групи покладено на слідчого з особливо важливих справ Генпрокуратури", - повідомив Р.Кузьмін. За його словами, нова кримінальна справа налічує 13 томів.

Довідка "SQ". Раніше Генпрокуратура висунула Ю.Тимошенко звинувачення у зловживанні коштами від продажу квот за Кіотським протоколом. Стосовно Ю.Тимошенко порушено кримінальну справу за ч.3 ст.365 Кримінального кодексу (перевищення влади і службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки).

17 березня Верховна Рада (ВР) прийняла постанову про створення тимчасової слідчої комісії ВР з питань розслідування обставин підписання газових угод між НАК "Нафтогаз Україна" і ВАТ "Газпром" під час прем'єрства Юлії Тимошенко і наявності ознак державної зради в її діяльності у сфері економічної безпеки Україна.