Ігор Терехов прокоментував питання евакуації Харкова у разі тривалого блекауту. В ефірі національного телемарафону мер зазначив, що у місті не розглядають часткову евакуацію людей із міста, як, наприклад, у столиці.

"Харківчани, які зараз у місті, самі ухвалювали це рішення. Сьогодні говорити про те, що буде часткова евакуація з Харкова – це недоречно. Ми працюємо, з початку війни все на своїх робочих місцях. Харків'яни - це одна така дружна харківська родина, які нікуди бігти або виїжджати не збираються.Тому ми організовуємо "Пункти незламності". Є приватні будинки, є лікарні, де ми також організуємо теплі приміщення, щоб туди можна було зайти, зігрітися. Працюватимемо, будемо виживати. Ми не здаємося, нас не зламати ", - зазначив Терехов.

За його словами, зараз у Харкові перебуває понад мільйон людей. Завдяки успіхам української армії багато хто повернувся додому з інших областей країни та з-за кордону. У місті навіть оживає й набирає обертів бізнес.

Мер Харкова розповів, що місто живе в режимі жорсткої економії електроресурсів: у житлових будинках енергетики компонують планові та аварійні відключення світла. Обмеження торкнулися міських підприємств, там також запровадили максимальну економію електроенергії. При цьому у штатному режимі працює метрополітен, ходять тролейбуси та трамваї.

А ось мешканцям Куп'янської громади, яка щодня обстрілюється російськими військами, запропонували добровільну евакуацію. Виїхати закликають жінок із дітьми, літніх, хворих та маломобільних мешканців. Людей можуть перевезти до Харкова з подальшою можливістю переміщення до інших регіонів України.

Повідомити про бажання евакуюватися можна кількома способами:

  • за номером телефону: +380931776458 (WhatsApp | Telegram | Viber)
  • гаряча лінія "Червоний хрест" 0800332402, 0732402402, 0673832402,
  • за допомогою форми за посиланням.

Під час підготовки до евакуації мешканців просять зібрати найбільш необхідні речі, включаючи документи, гроші, ліки та одяг. Добровільна евакуація проводиться за сприянням Харківської обласної військової адміністрації та безпосередньою підтримкою Єдиного координаційного гуманітарного центру Харківської області.