У Харкові та області сьогодні та завтра світла може не бути по 8-9 годин. Про це повідомили у "Харківобленерго".

Як розповіла SQ речник компанії Марина Шевченко, щоденні тривалі відключення електроенергії в Харківській області та інших регіонах країни – це наслідок семи хвиль ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури з боку Російської Федерації.

За словами представника "Харківобленерго", зараз у Харківській області діють одночасно і аварійні, і погодинні графіки відключення. І якщо на Харківщині світла може не бути 8-9 годин, є області, де електрику відключатимуть на 12 годин і більше, аж до доби. На Харківщині на даний момент електроенергію вимкнули у всьому Первомайському - і на невизначений термін. Така сама ситуація у Лозовій. Як зазначили в обленерго, аварійні відключення не стосуються лише звільнених територій Харківщини, це зроблено, щоб підтримати людей, які пережили окупацію та місяцями були без світла, води та зв'язку із зовнішнім світом.

Внаслідок ворожих атак пошкоджено понад 40% енергетичного обладнання НЕК "Укренерго", тому було порушено баланс в електромережі, який необхідний для стабільної та безперебійної роботи об'єднаної енергетичної системи України. Все це також вплинуло на роботу атомних електростанцій, що працюють у аварійному режимі. Через це виникли проблеми із генерацією – тобто виробництвом електроенергії.

SQ зібрали кілька простих порад, які допоможуть підготуватися до відключення світла та пережити його з меншими незручностями, подробиці – за посиланням.