СБУ затримала директора "Роспошти" Ізюма, яка організувала розповсюдження преси окупантів. Про це повідомили у прес-службі відомства.

Колаборанткою виявилася 43-річна працівниця одного з відділень "Укрпошти" в Ізюмі. Після захоплення міста росіянами у квітні 2022 року вона підтримала окупантів і добровільно пішла з ними на співпрацю.

На знак подяки за таку "лояльність" гауляйтер Ізюмського району особисто запропонував їй очолити створене РФ місцеве відділення "Роспошти". На новій "посаді" зловмисниця організувала розсилку пропагандистських видань РФ місцевим жителям. Серед них - "Комсомольская правда" та "Харьков Z".

Також примірники цих газет примусово роздавали згідно з "рознарядкою" просто в поштовому відділенні. У цих "виданнях" російські автори виправдовували збройну агресію РФ, дискредитували Сили оборони та закликали ізюмчан підтримати загарбників.

Після звільнення Ізюма жінка змінила адресу проживання, номер мобільного телефону і таким чином намагалася уникнути правосуддя. Однак співробітники СБУ встановили її місцезнаходження та затримали.

Наразі їй повідомлено про підозру за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність у формі здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією), обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває розслідування, колаборантці загрожує до 12 років в'язниці.