У Харкові впіймали військкомів, які продавали відстрочки від мобілізації. Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

Співробітники ДБР затримали офіцера одного з Харківських територіальних центрів комплектування та військового територіальної оборони, які за гроші допомагали військовозобов'язаним уникнути мобілізації.

Вартість послуг ділків складала від 3 до 5 тисяч доларів США. За ці гроші вони обіцяли потенційним клієнтам організувати їм відстрочку від мобілізації, а деяким навіть взагалі уникнути призову. ДБР затримало фігурантів у Харкові під час отримання другої частини хабара від призовника, якому вони "гарантували" відстрочку на 5 років.

На зустріч вони принесли готовий висновок медично-лікарської комісії, в якому зазначалося, що призовник визнаний обмежено придатним до служби у воєнний час, а також військовий квиток із цими відомостями. Слідчі вивчають походження документів, встановлюються можливі учасники злочину.

Вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру в отриманні неправомірної вигоди посадовцем та перевищення військовою посадовою владою або службовими повноваженнями (ч. 3 ст. 368 та ч. 5 ст. 426-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.