55-річний харків'янин - прихильник "русского мира" - розповідав, що ЗСУ обстрілюють мирних жителів. Йому повідомлено про підозру в колабораційній діяльності, розповіли в прокуратурі.

Шанувальник РФ в забороненій соцмережі "Одноклассники" опублікував відео, змонтоване російськими пропагандистами, й розповідав, що саме українські військові обстрілюють мирне населення в Херсонській області.

Один з героїв відеоролика — колишній очільник окупаційної адміністрації в Херсоні - розповідав, що "укронацисти поцілили ракетою в житловий будинок і вбили цивільних людей, більшість з яких - діти". Крім того, в пропагандистському відео фігурують нібито проукраїнські навідники, які, побачивши наслідки ракетного удару, розповідають, що готові йти воювати за Росію проти України, щоб "заслужити прощення".

Поширивши змонтоване відео, колаборант публічно визнав, що підтримує дії агресора, це підтверджено висновком відповідної експертизи. Згідно частини 1 статті 111-1 КК України йому загрожує загрожує позбавлення права займати певні посади на строк до 15 років.