СБУ передала до Харківського музею дзвін із храму, який знищили окупанти під час захоплення Куп'янська. Про це повідомили у прес-службі відомства.

Контррозвідка СБУ виявила старовинний український дзвін у ході стабілізаційних заходів на звільнених територіях Харківщини. Це єдиний уцілілий артефакт зруйнованого окупантами Іоано-Богословського храму поблизу Куп'янська. Після захоплення району росіяни облаштували на території спорудження вогневі позиції, а в самій церкві – склад із боєприпасами. Однак під час втечі від контрнаступу ЗСУ російські окупанти завдали по храму ракетно-артилерійського удару та зруйнували його. Іоанно-Богословській церкві біля Куп'янська-Вузлового було понад 200 років, вона вважалася однією із найстаріших дерев'яних церков Слобожанщини.

Наразі дзвін передали на зберігання Харківському історичному музею. Після відновлення храму його знову повернуть віруючим.

Повідомлення російських ЗМІ рясніють інформацією про те, як на фронт передають ікони, а насправді ж "русский мир" не щадив ні школи, ні лікарні, ні храми. У Харкові під обстріл попадали Успенський собор, храм Жен-Мироносиць за Дзеркальним струменем та храм цариці Тамари у П'ятихатках, храм Смоленської ікони Божої Матері на Холодній горі. У Вербну неділю було обстріляно храм Преображення Господнього у Харкові на Салтівці.

У Руських Тишках росіяни просто спалили місцевий храм перед втечею з селища, а на меморіальному комплексі "Слобожанський" у передмісті Харкові замінували церковний цвинтар Свято-Володимирського храму. Станом лише на кінець липня було відомо про 25 зруйнованих культових споруд у Харківській області: це православні храми, будівлі римо-католицької церкви, споруди юдаїзму та ісламу.