Окупанти перед відступом спалили храм у передмісті Харкова. Як повідомили у Харківській єпархії ПЦУ, постраждав храм на честь святого архістратига Божого Михаїла у Російських Тишках.

24 вересня перед Воздвиженням єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан відвідав Російські Тишки, які перебували під окупацією з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Храм на честь архістратига Михаїла було освячено у 2018 році. Він розташовувався біля котеджного містечка Удачіно в Російських Тишках.

За даними ПЦУ, на початку окупації Архангело-Михайлівський храм було пограбовано окупантами та мародерами. Двері були зламані, цінні богослужбові речі та ікони зникли. Однак до кінця літа церковна споруда залишалася цілою, хоч і знаходилася на самій лінії фронту. В останні дні перед втечею із північних районів Харківщини військові РФ спалили храм.

Владика Митрофан оглянув згарище, зібрав уцілілі залишки церковного начиння та помолився на місці, де стояв храм. Громада села та благодійники мають намір відбудувати культову споруду після закінчення війни.

01 06 07 09

Війська РФ не виключають абсолютно ні для яких об'єктів. Цільове призначення будівель – школа, дитсадок, лікарня, храм – не рятувало від обстрілів. Культові споруди у Харкові неодноразово зазнавали ударів з боку окупаційних військ. У березні під обстріл попадали Успенський собор, храм Жен-Мироносиць за Дзеркальним струменем і храм цариці Тамари в П'ятихатках, храм Смоленської ікони Божої Матері на Холодній горі. У ніч із 17 на 18 квітня було обстріляно храм Преображення Господнього у Харкові на Салтівці.

У Куп'янську 26 вересня внаслідок обстрілу спалахнула будівля церковної школи. Одна людина отримала поранення.