Харків'яни намагалися втекти за кордон із похоронними вінками. Про спробу незаконного перетину держкордону повідомили в Держприкордонслужбі.

Бійці Мукачівського загону на Закарпатті виявили двох харків'ян, які намагалися незаконно потрапити до Румунії.

Чоловіки їхали автомобілем. Прикордонники зупинили авто на контрольному посту. Водій, мешканець Закарпаття, сказав, що він таксист і везе пасажирів на похорон бабусі в село Чорнотисово. На підтвердження своїх слів він продемонстрував поминальні вінки.

Пасажири також повідомили, що їдуть на похорон бабусі. Але вони не змогли назвати ім'я бабусі та її адресу.

Прикордонники з'ясували, що харків'яни планували виїхати за кордон. Вони заплатили "таксисту" та його спільникам по 2 тисячі доларів США за переправлення.

Харків'янам загрожує штраф від 510 до 850 грн. А "таксисту", якщо його причетність до незаконного переправлення людей за кордон буде доведено, - кримінальна відповідальність за ст. 332 КК України - від 3 до 5 років позбавлення волі. Якщо ж у "таксиста" знайдуться спільники, то покарання буде жорсткішим - від 5 до 7 років позбавлення волі. 

24 лютого 2022 року в Україні оголосили воєнний стан і мобілізацію. Чоловікам віком від 18 до 60 років, придатним до військової служби, заборонено виїжджати за кордон.