Ухилянта з Харківської області спіймали на угорському кордоні. Про це повідомили в Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

Днями на угорському кордоні затримали п'ятьох чоловіків, які намагалися покинути межі України. 

Із 24 лютого 2022 року після оголошення воєнного стану влада заборонила виїзд за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років, придатних до військової служби. 

Затримані - жителі Харківської, Київської та Львівської областей і двоє жителів Тернопільської області. У соціальних мережах вони знайшли людей, які за плату погодилися допомогти їм перетнути кордон. 

Чоловіки прибули на Закарпаття. Їх посадили в один автомобіль і привезли на кордон. Далі їм надали гумовий човен і повідомили, що доведеться перепливати річку Тиса.

За 300 метрів до держкордону порушників виявили прикордонники відділу "Вилок" Мукачівського загону. Зловмисники спробували втекти, однак їх затримали та доставили до прикордонного підрозділу.

Мешканець Тернопільщини мав віддати 7 тисяч євро. Двом його компаньйонам, жителям Київщини та Львівщини, переправники призначили ціну в розмірі 10 тисяч доларів і 5 тисяч доларів. А мешканці Харківщини та Тернопільщини не знали, скільки мали заплатити за свою подорож, бо з переправниками домовлялися їхні матері, які зараз перебувають за кордоном.

За незаконний перетин кордону загрожує штраф або адміністративний арешт на строк до 15-ти діб. Також передбачена кримінальна відповідальність для осіб, які займаються незаконним переправленням за кордон. За статтею 332 ККУ їм загрожує від 3 до 9 років позбавлення волі.