РФ нарощує угруповання на Куп’янському напрямку. Про це повідомили у Генштабі.

Противник й надалі зосереджує зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Намагається покращити тактичне положення на Лиманському напрямку, а на Куп’янському та Запорізькому - нарощує угруповання, - сказано у вечірньому зведенні від 15 грудня.

Минулого тижня у публічному просторі з'явилася інформація, що російські війська можуть почати наступ на Куп’янськ. Про це говорив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай з огляду на те, що армія РФ сконцентрувала багато сил у районі Сватового. Про імовірний наступ говорив також представник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Черевий. Він зазначив, що ситуація складна, але під контролем.

У той ж час голова ХОВА заявив, що небезпеки на Куп’янському напрямку наразі немає. В області продовжується будівництво фортифікаційних споруд. ЗСУ тримають позиції та ведуть контрбатарейну боротьбу.

Натомість аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що росіяни можуть піти у масштабний наступ у Харківській області на початку нового року. У той же час аналітики зазначили, що боєздатність РФ залишається зниженою; отже, малоймовірно, що російські війська зможуть захопити стратегічно важливу територію у найближчі місяці.