Жителям звільнених територій Харківської області надіслали тонни курятини. Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих регіонів.

"Вдалося досягти домовленості про постачання птиці на деокуповані території та в особливо постраждалі райони від виробника ТМ "Наша Ряба"", - говориться у повідомленні.

Перші 12 тонн м'яса вже доставлені до Ізюму та Балаклії.

"Громадянська інфраструктура та житло там постраждали від обстрілів та майже повністю зруйновані. Не працюють продовольчі магазини, ринки та заклади громадського харчування. Тому така гумдопомога була для людей вкрай важливою", - розповіли в міністерстві.

Про прибуття гуманітарної допомоги до населених пунктів регіону повідомлятиме місцева влада. Як зазначили чиновники, у деяких громадах оголошення роблять чи не для кожного будинку, бо через пошкоджену інфраструктуру зв'язок там відсутній.

У селах навколо звільненого Ізюма - складна гуманітарна ситуація, там люди практично не мають їжі. Як розповіла волонтерка родом із Ізюма Юлія Чередник, величезні руйнування та проблеми з їжею у селах Бабенкове, Оскол, Капітолівка, Синичине, Кам'янка - вона взагалі майже стерта з лиця землі, але там живе 11 людей.

Окрім продуктів надходить й інша допомога у регіон. За інформацією військово-цивільної адміністрації, у рамках спільного гуманітарного проекту Мінреінтеграції та дитячого фонду ЮНІСЕФ для дітей-переселенців Харківська область отримала понад 4 тисячі наборів теплого одягу.

Це осінній і зимовий одяг, що підходить і дівчаткам, і хлопчикам. У кожному такому наборі є:

  • куртка;
  • светр або світшот;
  • термобілизна;
  • спортивні штани;
  • шкарпетки;
  • черевики;
  • шапка та рукавички.

"Ми вже почали роздавати теплий одяг у місцях компактного проживання ВПО. Є запити і в деокупованих громадах - зараз рахуємо, яка кількість потрібна там. Також за допомогою гуманітарних організацій та волонтерів збираємо теплі речі й для дорослих переселенців", - розповів директор Департаменту соціального захисту ХОВА Юрій Шпарага.

Для отримання комплекту дитячого одягу необхідно зателефонувати до колл-центру Мінреінтеграції за номером 15-48 або до офісу Уповноваженого з питань ВПО +380 (66) 813 62 39 та залишити заявку.