Пішов із життя соліст Харківського академічного театру музичної комедії, заслужений артист України Віктор Побережець. Про це повідомили у театрі музкомедії.

Творчу кар'єру Віктор Олексійович розпочав артистом Харківського українського драматичного театру імені Шевченка (1965-1966 роки). У Харківському академічному театрі музичної комедії дебютував 1966 року, виконавши партію Севи Мамікіна в опереті Веніаміна Баснера "Полярна зірка". Як розповіли у театрі, його герої завжди відрізнялися темпераментом, були психологічно глибокими та щирими, а образи – наповнені неповторним стилем виконання.

"Віктор Олексійович був улюбленцем публіки багатьох поколінь. Колектив Харківського академічного театру музичної комедії висловлює свої глибокі співчуття рідним та близьким артиста", - йдеться у повідомленні.

З початку війни театр музкомедії у Харкові не працює, а частина працівників пішла на фронт. Але артисти з перших днів вторгнення провели десятки безкоштовних концертів для глядачів на станціях метро, у шпиталях, військових частинах та санаторіях.

Днями артисти Харківського академічного театру музичної комедії виступили з концертом для гвардійців 5-ї Слобожанської бригади, які проходять лікування та реабілітацію. Артисти розповіли, що дарувати позитивні емоції військовослужбовцям – це їхній внесок у боротьбу з російськими загарбниками. Нині у концертній програмі театру – українські патріотичні пісні та популярні хіти.

"На жаль, не всі військовослужбовці можуть послухати музику, адже у багатьох - контузії. Проте більшість бійців, які перебувають на лікуванні та реабілітації, дуже радіють такій формі підтримки. Мистецтво допомагає розслабитися та відпочити", - розповів заступник командира 5-ї Слобожанської бригади по роботі з особовим складом, полковник Олег Фомін.