На Закарпатті 25 грудня прикордонники затримали 34-річного харків'янина, який під виглядом підкорення Говерли хотів перейти через кордон до Румунії. Про це повідомили в Держприкордонслужбі.

Харків'янин ішов разом із 19-річним жителем Києва. Прикордонникам мандрівники розповіли, що мають намір підкорювати Говерлу. При цьому в киянина не виявилося ні відповідного спорядження, ні теплого одягу. А харків'янин добре підготувався до тривалого перебування на свіжому повітрі.

Під час опитування прикордонники з'ясували, що чоловіки приїхали в гори, щоб незаконно спробувати перетнути кордон із Румунією. Порушників доставили до прикордонного підрозділу, на них склали протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України".

У Держприкордонслужбі зазначили, що за добу незаконно перетнути державний кордон із Румунією намагалися шестеро осіб. Ще двох "туристів" із Дніпра та Одеси прикордонники затримали на кордоні з Угорщиною.