На Харківщині звільнили ще чотири села. Як повідомили у прес-службі обласної військової адміністрації, з 20 жовтня українські сили оборони взяли під контроль селище Дворічанське, села Кам'янка, Бологівка та Червоне Перше Куп'янського району.

Звільнено невеликі населені пункти. Наприклад, у Кам'янці, за останнім переписом населення, проживало 960 осіб, у Дворічанському – 350 осіб, у Бологівці – всього 80 осіб, у селі Червоне Перше – також трохи більше 80-ти.

На Харківщині війська РФ продовжують окупувати ще 28 населених пунктів.

“У нас там ідуть активні бойові дії, однак і погода, і ворог роблять свої корективи. Ніхто добровільно не йде з нашої території. Нашим воїнам доводиться у дуже жорстоких боях відвойовувати кожен метр нашої землі”, – заявив голова ОВ Олег Синегубов.

З початку повномасштабного вторгнення в Харківській області, за даними речника губернатора Олени Шаповал, було окуповано 576 населених пунктів, серед них міста Куп'янськ, Вовчанськ, Ізюм, Балаклія. Але в результаті Харківської наступальної операції, що розпочалася 6 вересня, практично вся раніше захоплена агресором територія регіону була звільнена. Противник ще утримує трохи більше одного відсотка території області.

У командуванні ЗСУ розповіли, що Харківська операція спочатку готувалася як відволікаюча. Але виявивши, що на цій ділянці фронту противник має проблеми з організацією оборони, командування ЗСУ завдало на Харківському напрямку одного з основних ударів. Наступ призвів до повного розгрому супротивника та звільнення понад 400 населених пунктів Харківщини.