Дощі, які йдуть на Харківщині вже майже тиждень, заважають ЗСУ рухатися вперед активно, але їхнє просування не припиняється. Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" сказав командир взводу ТРО ЗСУ Вадим Васильчук.

"Наступати завжди важче. Потрібно рухатися, але земля перетворилася на бруд і це зменшує можливості маневру, можливості руху ЗСУ, але він все одно продовжується", - зазначив Васильчук.

За словами командира взводу ТРО, зараз його підрозділ активно веде аеророзвідку.

"Наше завдання - виявляти техніку та особовий склад супротивника. Виявляємо фортифікаційні споруди, а артилеристи ЗСУ завдають нищівного удару", - сказав Васильчук.

Завдяки стрімкому наступу ЗСУ у вересні-жовтні лише 1,5% території Харківської області залишаються під окупацією, наші бійці звільнили понад 500 населених пунктів. І саме завдяки ЗСУ Харків та область переживають відносно безпечні дні. Так, у Харкові повітряної тривоги не було майже добу, а ворог хоч і намагався атакувати на прикордонних теренах, але був відкинутий назад нашими військами.

Водночас у прикордонних областях РФ, зокрема, у Курській, губернатор повідомив про будівництво трьох ліній оборони області, наголосивши, що вона "готова до будь-якого вторгнення". Так, через 8 місяців вторгнення риторика росіян змінилася від загрози "захоплення Києва за три дні" до побоювання, що ВСУ не зупиняться на кордоні і підуть вперед.