Усі абоненти Харкова та області, які залишилися без світла після масованого ракетного удару РФ 22 березня, - заживлені та підключені до енергосистеми. Про це повідомили SQ в обленерго. Однак через складну ситуацію в енергетиці у регіоні продовжують діяти графіки відключень: через їхню дію одночасно без світла перебувають близько 200 тисяч людей. Графіки можна знайти тут

Можливі також і аварійні відключення, не за графіками.

За даними Міненерго, в Україні не спостерігається дефіциту електроенергії. Ситуація з енергопостачанням залишається стабільною, залучення аварійної допомоги наразі не потрібне. На поточну добу в Україні запланований комерційний імпорт електроенергії в обсязі до 18 649 МВт*год для компенсації можливих збоїв у енергосистемі. Водночас експорт електрики поки що не передбачається.

Говорячи про відновлення енергетичної інфраструктури регіону після ворожих ракетних ударів, голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов зазначив, що процес іде, але "це завдання не на кілька тижнів і навіть місяців": руйнації, завдані окупантами, дуже масштабні.

За словами губернатора, фахівці працюють на об'єктах цілодобово, залучені додаткові сили з інших областей.

Голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький сьогодні ще раз підкреслив, що ситуація у Харкові складна. За його словами, ворог балістикою намагався знищити практично усі об'єкти магістрального рівня, які живлять місто: це декілька підстанцій, через які передається електрика, а також місцеві електростанції. Він підкреслив, що ситуацію можна буде покращити у кінці цього тижня або на початку наступного. Також Кудрицький додав, що, не дивлячись на руйнацію, вдалося запустити метрополітен, і це важливий крок.