На Харківщині запрацювало регіональне представництво Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Начальник Харківської ОДА Олег Синєгубов наголосив, що головним завданням нового представництва є допомога сім'ям і близьким захисників і захисниць України, які потрапили в полон або зникли безвісти.

Формат роботи регіонального представництва Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими - Консультаційного центру Східного регіону охоплюватиме широкий спектр питань. Усі послуги в установі надаватимуться безоплатно.

"Ми провели багато нарад перед відкриттям, щоб узгодити необхідні технічні питання, подбали про те, щоб тут працювали високопрофесійні фахівці. Робота Центру триватиме не тільки до нашої перемоги, а й після неї. Поки це буде необхідно", - сказав Олег Синєгубов.

За словами начальника ХОВА, регіональний Центр поширює свою діяльність на Харківську, Полтавську, Луганську, Донецьку, Запорізьку та Дніпропетровську області. Установа працюватиме за принципом "єдиного вікна".

"Людям більше не потрібно буде збирати довідки по військових частинах, витрачати час і сили на черги. Кожен відвідувач Центру зможе прийти, написати заяву чи звернення і далі свою роботу виконуватимуть співробітники-консультанти, яких сюди делегували всі державні служби", - зазначив Олег Синєгубов.

Керівник Консультаційного центру Східного регіону Сергій Чебишев розповів, що в день відкриття, 23 грудня, фахівці провели 10 консультацій і призначили кілька зустрічей. За його словами, така інтенсивність відвідувачів показує, наскільки Центр потрібен людям.

"До нас можуть звертатися сім'ї військовополонених і близькі людей, які вважаються зниклими безвісти. Після першого звернення до Центру ми надамо всю необхідну інформацію та юридичні консультації. Окрім цього, радимо родинам військовослужбовців, як діяти в разі потрапляння їхньої близької людини у ворожий полон. Також надаємо консультації щодо соціальних виплат, на які мають право родини полонених або зниклих безвісти", - розповів Сергій Чебишев.

Звернутися до Консультаційного центру Східного регіону Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими можна за телефоном 0 800 300 176 або на e-mail: koord.center.kharkiv@gmail.com.