На Харківщині протиповітряна оборона була і є. Як захищають небо Харковом зараз, "Суспільному" розповів офіцер протиповітряної оборони Михайло.

За його словами, завдяки підрозділам зенітно-ракетних військ, підрозділам протиповітряної оборони сухопутних військ, радіотехнічних військ, авіації, радіотехнічних військ, у місто протягом 4,5 місяців не залітає російська авіація, яка в перші дні війни завдавала дуже серйозних руйнацій.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


З початку війни ЗСУ знищили над Харковом понад 50 повітряних об'єктів – літаки, БПЛА. Найпотужніший комплекс ППО у нас – це С-300. Такі дозволяють знищувати цілі на відстані 75 км, на висоті 27 км. А переносні зенітно-ракетні комплекси змушують росіян підніматися для виконання завдання на велику висоту, що дозволяє виявляти їх станціями радіолокації, і далі зенітно-ракетні комплекси безпосередньо працюють по них.

"По місту противник застосовує оперативно-тактичні ракети типу "Іскандер", "Точка", ракетні системи залпового вогню "Ураган", "Смерч", "Торнадо", "Град", далекобійну ствольну артилерію. Все це не є характерними цілями для зенітно-ракетних комплексів ППО", - зазначив офіцер.

За його словами, збити такі снаряди із ПЗРК неможливо, але є сучасні системи іноземного виробництва, які можуть це робити.

"Чекаємо. Завдяки партнерам, думаю, вони нададуть нам протиракетну оборону, нові засоби ППО, якими ми виконуватимемо завдання, тоді небо над Харковом буде повністю закрите від ракет. Від крилатих ракет, "Іскандерів". Думаю, можна буде працювати і по РСЗВ" - сказав боєць.

За його словами, незважаючи на те, що зараз росіяни зосереджують зусилля на Чугуєві, Рогані, Харкову не можна розслаблятися і нехтувати повітряною тривогою, попередженнями про артилерійські обстріли.

Нагадаємо, раніше голова ХОВА Олег Синєгубов розвіяв міф про те, що у Харкові немає ППО.